ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η ζήλια του Ματθαίου για την πρώην γυναίκα του έχει φτάσει στο κόκκινο! Με τίποτα δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Αναστασία έχει σοβαρή σχέση και μένει με τον Ανδρέα στο σπίτι κι αυτό θα τον φτάσει στα άκρα. H μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους μόνο σε κακό θα τους βγει!

Ολα αρχίζουν όταν ο Ματθαίος αποφασίζει να εκδικηθεί την Αναστασία, η οποία δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του σχετικά με τον Ανδρέα. O Mατθαίος έχει ζητήσει τόσο από την πρώην γυναίκα του όσο κι από τον Ανδρέα να μη συγκατοικούν. Η Αναστασία του έχει κόψει τη φόρα λέγοντάς του πως θα κάνει ό,τι γουστάρει και δεν πρόκειται να ζητήσει την άδειά του για να φτιάξει τη ζωή της. Ο Ματθαίος όμως της αντιτείνει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει αυτή, αλλά αυτό που τον νοιάζει είναι ο γιος του: «Δεν θέλω το παιδί μου να ζει κάτω από την ίδια στέγη με έναν άλλον άντρα», της τονίζει. Στην αρχή η Αναστασία δεν δίνει και πολλή σημασία. Μάλιστα, κατά βάθος χαίρεται που ο Ματθαίος ενδιαφέρεται ακόμα γι’ αυτή. Ο εγωισμός όμως του Ματθαίου μπαίνει πάνω από κάθε λογική και φτάνει στο σημείο να απειλήσει την Αναστασία ότι θα της πάρει την επιμέλεια του παιδιού. Ολοι γίνονται έξαλλοι με αυτό, αλλά τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο δυσάρεστη τροπή όταν ο Ματθαίος από τις απειλές περνάει στις πράξεις. Πηγαίνει σε δικηγόρο στα Χανιά και με ψευδομάρτυρες δηλώνει ότι η Αναστασία δεν είναι ικανή μάνα κι ότι «ψωνίζει» άντρες, τους οποίους στη συνέχεια φέρνει στο σπίτι, επικαλούμενος στη σχέση της με τον Αλέξη και στη συνέχεια τη σχέση της με τον Ανδρέα σε πολύ κοντινό διάστημα.
Μόλις η Αναστασία το μαθαίνει κλαίει και αναλαμβάνει ο Ανδρέας με τον Σήφη να μιλήσουν στον Ματθαίο, ο οποίος είναι ανένδοτος: «Δεν θέλω άλλον δίπλα στο παιδί μου! Τέλος!», τους λέει κάνοντας τον Σήφη τρελό: «Ρε, έχεις ξεφύγει; Είναι αλητεία να βάζεις ψευδομάρτυρες να λένε αίσχη για την Αναστασία!», του απαντάει, ενώ ο Ανδρέας παρεμβαίνει: «Πρόσεξε καλά τι θα σου πω! Μην το συνεχίσεις γιατί εγώ δεν είμαι και τόσο καλό παιδάκι. Σου απαγορεύω να τη ρεζιλεύεις!». Οταν η Αναστασία μαθαίνει τη συνάντηση του αδελφού της και του Ανδρέα με τον Ματθαίο, εκνευρίζεται κι αρχίζει να τσακώνεται με τον Ανδρέα: «Εδώ δεν θα σ’ ακούσω, θα τον αντιμετωπίσω εγώ. Δεν θα λέει ο Ματθαίος βρομιές για μένα κι εγώ θα κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Μ’ έχει πληγώσει απίστευτα η συμπεριφορά του. Εχει παραφρονήσει. Σε μένα θα ζητήσει δημόσια κι εγγράφως συγγνώμη όμως, αλλιώς θα του την ανάψω!», του λέει. Ο Ανδρέας νευριασμένος της λέει να ηρεμήσει, αλλά η Αναστασία γίνεται χειρότερα: «Ακου, δεν είμαι από τα κοριτσάκια που θα χτυπάς το χέρι στο τραπέζι κι εγώ θα κάθομαι σούζα. Σε αυτό το θέμα δεν σηκώνω κουβέντα. Θα του κλείσω ραντεβού και θα ακούσει ό,τι δεν άκουσε ως τώρα!».
Ο Ματθαίος αποφασίζει μετά από λίγο να πάει να πάρει το παιδί του για μια βόλτα. Ετσι πηγαίνει στο σπίτι και η Αναστασία είναι μπάνιο, οπότε λέει στην κοπέλα: «Καλά. Πάμε στην παιδική χαρά με το παιδί και θα την πάρω τηλέφωνο». Η κοπέλα είναι διστακτική και τον κοιτάζει: «Τι με κοιτάς; Πατέρας του είμαι, δεν το κλέβω. Θα ’ρθεις μαζί και βλέπουμε ποιος θα το γυρίσει». Η κοπέλα παίρνει τα πράγματά της και μπαίνει με το παιδί στο αυτοκίνητο του Ματθαίου, ο οποίος στο μεταξύ τηλεφωνεί στην Αναστασία να την ενημερώσει: «Πάμε με το παιδί και την νταντά στην παιδική χαρά», της λέει κι αυτή έξαλλη του απαντάει: «Πώς τόλμησες χωρίς την άδειά μου;». Ο Ματθαίος περνάει αμέσως στην αντεπίθεση: «Μην ακούω αηδίες! Ελα εκεί δίχως τον αγροίκο που σπίτωσες, να πούμε και δύο τελευταία λόγια!».
Η Αναστασία φωνάζει να φέρει το παιδί πίσω και ταυτόχρονα ντύνεται να πάει στην παιδική χαρά να του το πάρει. Μόλις φτάνει στην παιδική χαρά, αρχίζουν να τσακώνονται. Η Αναστασία ουρλιάζει: «Μπουκάρεις σπίτι μου και βουτάς το παιδί μου; Τόσο τραμπούκος και ανήθικος πια; Είσαι άξιος να μιλήσεις για την ηθική μου; Τι λιγότερο κάνεις εσύ; Με την γκόμενα δίπλα στο παιδί δεν είσαι; Ματθαίο, πρόσεχε, θα σε πάρει ο διάολος και θα σε σηκώσει!», του λέει. Η Στέλλα που είναι πιο εκεί φεύγει και η νταντά απομακρύνει το παιδί γιατί τα πράγματα έχουν γίνει πολύ άγρια!

Το άγριο ξύλο και το δυστύχημα

Ο καβγάς φουντώνει και δεν αργούν να έρθουν στα χέρια. Ο Ματθαίος προκαλεί την Αναστασία λέγοντάς της ότι θα πάρει το παιδί στην Κύπρο και η Αναστασία χάνει τον έλεγχο, πέφτει πάνω του και τον χτυπάει με μπουνιές, ενώ φωνάζει στην νταντά να πάρει το παιδί και να το πάει απέναντι στο αυτοκίνητο για να μη βλέπει. Η γυναίκα έξαλλη συνεχίζει να χτυπάει τον Ματθαίο και να ουρλιάζει: «Θα σε σκοτώσω! Σου τ’ ορκίζομαι, έτσι και πάρεις το παιδί μου θα σε σκοτώσω!», ενώ ο Ματθαίος εξακολουθεί να την απωθεί και να την προκαλεί: «Πάρε τα χέρια σου από πάνω μου. Δεν είσαι άξια για μάνα! Επαιζες πρώτα μ’ εκείνον τον Αλέξη και τώρα έχεις τον άλλον! Ο ένας μπαίνει κι ο άλλος βγαίνει στο σπίτι σου! Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να μεγαλώσει ο γιος μου σωστά!». Αρχίζουν να παλεύουν, μέχρι που ένα στρίγκλισμα φρένων στην άσφαλτο τους κάνει να παγώσουν. Γυρίζουν και βλέπουν το παιδί τους στο έδαφος. Η Αναστασία ουρλιάζει: «Παναγιά μου, το παιδί μου!» κι αρχίζουν να τρέχουν σαν τρελοί στο δρόμο. Εχει μαζευτεί κόσμος κι ένας περαστικός τους λέει ότι η νταντά δεν έχει σφυγμό και είναι πλέον νεκρή. Μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το παιδί μέσα στα αίματα. Η Αναστασία πλησιάζει με τρόμο και μόλις το αντικρίζει φωνάζει: «Το παιδί μου!» και πέφτει κάτω. Το ασθενοφόρο φτάνει και παίρνει το παιδί, το οποίο όμως χαροπαλεύει, οι πιθανότητες να ζήσει πλέον είναι ελάχιστες καθώς έχει πάθει εγκεφαλική αιμορραγία και πέφτει σε κώμα. Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο μοιάζουν με αρχαία τραγωδία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ